Unutmayın siz onu bir gün bırakırsanız o sizi iki gün bırakır ! Flüt adına her türlü bilgi, materyal, soru ve isteklerinize cevap bulabileceksiniz. Saygılarımla müzikle kalın…

31 Mayıs 2015 Pazar

Aylin ÖZER

Türk Flütçüler
Aylin ÖZER
          Aylin Özer 1985’de İstanbul’da dünyaya geldi. Flüt eğitimine 1997 yılında 12 yaşında “İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Flüt Bölümü”nde başladı. Burada Halit Turgay’dan eğitim aldı.
          “29. Uluslararası Müzik Festivali Genç Yalkıcılar Dizisi” kapsamında “Dolce Quartet” ile bir dinleti verdi. 2001 yılının ortalarında yine Dolce Quartet ile birlikte  Edirne’de katıldığı oda küğü yarışmasında derece kazandı.
          “Marsyas Flüt Dörtlüsü”ne 2001 yılında dahil olarak bu grup ile başta “İşsanat”, “İtalyan Kültür Merkezi”, “Ekol Drama Sanatevi”, “Çevre Tiyatrosu” olmak üzere pek çok yerde bir çok dinleti verdiler. “2005-2006 Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali”ne Marsyas Flüt Dörtlüsü ile birlikte davet edildi. Özer, 2005 senesi sonlarında aynı grubuyla Almanya’da düzenlenen “11. Kuhlau Flüt Yarışması”na oda küğü dalında katıldı. Bu yarışmada finale kaldı ve jüri üyelerinin de övgüsünü kazandı.
         2002 senesinde“İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası” ile “Genç Yetenekler” serisinde bir dinleti verme hakkı elde etti.
          2005’de “İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası” ile bir dinleti verdi.
        2006 yılının Mayısında “Lions Avrupa Forumu Küğ Yarışması”nın Türkiye elemelerinde birinci olarak bu yarışmaya katılıp ülkemizi İngiltere’de temsil etme hakkına sahip oldu.
       2006 Ekiminde İngiltere’nin Bournemouth şehrinde düzenlenen “Uluslararası Lions Kulüpleri Avrupa Küğ Yarışması”nda birincilik kazandı.
 Başta dünyaca ünlü Fransız flüt sanatçısı Emmanuel Pahud olmak üzere, İsviçreli flüt sanatçısı Mats Möller ve İngiliz flüt sanatçısı Siobhan Grealy gibi küğcülerin kurslarına devam etti. Sanatçı çalışmalarını sürdürmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © Flüt'e dair herşey... | Powered by Blogger

Design by |Anders Noren Blogger Theme by NewBloggerThemes.com