Unutmayın siz onu bir gün bırakırsanız o sizi iki gün bırakır ! Flüt adına her türlü bilgi, materyal, soru ve isteklerinize cevap bulabileceksiniz. Saygılarımla müzikle kalın…

28 Mayıs 2015 Perşembe

Emmanuel Pahud

Emmanuel Pahud
          Emmanuel Pahud, 27 Ocak 1970 yılında İsviçre’nin Cenevre kentinde doğdu. Babası Fransız annesi ise İsviçre kökenli olan Pahud, müzikle ilgisi olmayan bir ailenin içine doğduPahud, İtalya'da yaşayan genç bir çocuktu, 4 yaşındayken duyduğu MOZART’ın Sol Majör Flüt Konçrtosu ile büyülendi. 15 yaşında François Binet, Carlos Brunnel ve Auele Nicolet gibi flütistler tarafından Klasik Müzik Eğitimi alarak 22 yaşında Paris Konservatuvarı’na girdi. Babası bir ABD şirketinde çalıştığı için çalıştığı için seyahat, doğumundan itibaren Emmanuel Pahud hayatının büyük bir parçası olmuştur. Babası François Pahud, Emmanuel Pahud’a ilk flütünü aldığında Pahud henüz 15 yaşındaydı ve 15 yaşında flüt çalmaya başladı. Pahud, Paris Konservatuvarı’nda  Michel Debost,  Alain Marion, Pierre Artaud ve Hıristiyan Larde’den eğitim görürken,  1988’te Duino ve Kobe flüt yarışmalarını kazandı. 1989 yılında, Emmanuel aynı zamanda Uluslararası Scheveningen Müzik Yarışmasında ikincilik Ödülü'nü kazandıPahud, Premier Prix  birincilik ödülünü elde etti. 1990 yılında Paris Konservatuarından 20 yaşındayken mezun oldu. Daha sonra Fransanın en ünlü flüt sanatçısı olan  İsviçre doğumlu Aurele Nicolet ile 2 yıl daha çalışmalarını sürdürdü. 1992 yılında Berlin Filarmoni Orkestrasının seçmelerini kazanarak Berlin Filarmoni Orkestrasına girdi. Halen Berlin Filarmoni Orkestrasının baş flütçüsü olan Pahud, barok müzik, klasik müzik ve caz müziği alanlarında birçok ödülleri vardır.
Ödülleri :
1985 : Belçika Ulusal Yarışma birincilik ödülü
1988 : Uluslararası Scheveningen Müzik Yarışması ikincilik ödülü
1988 : Won Duino Uluslararası Müzik Yarışması birincilik ödülü
1989 : Won Duino Uluslararası Müzik Yarışması birincilik ödülü
Eylül 1992 : Pahud on iki özel ödülün sekizini kazandı Concours de Genève .
Ekim 1992 : Claudio Abbado tarafından Berlin Filarmoni Orkestrası flütçüsü oldu.
1997-1998 : Pahud ikinci EMI disk, Mozart konçertoları Flüt ve Flüt için Konçerto ve Arp (1997) Diapason ödülü kazandı, Radio France dinleyici Anketindeyılın favori kaydı ile "Yılın CD'si"  ödülü, Japon Geijutsu Ödülü ve Fono Forum ödülü .
1998-1999 : Pahud ikinci EMI disk, Paris Le Sage işbirliği ile, Fransız flüt müziği içeren (1998) Diapason ödülünü kazandı.
Şubat 1998 : Paris'te de prestijli Victoires la Musique ödül töreninde "Yılın 1997 Enstrümantalist"  ödülünü kazandı.
2006 : Lucerne Festivali yüksek ayrım onu onurlandırdı "Artiste Étoile" .
2009 : (Ordre des Arts et des Lettres) Fransız, Fransız müziğine katkılarından dolayı Büyükelçi Bernard de Montferrand tarafından sunulan Sanat ve Edebiyat Ödüllü.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © Flüt'e dair herşey... | Powered by Blogger

Design by |Anders Noren Blogger Theme by NewBloggerThemes.com