Unutmayın siz onu bir gün bırakırsanız o sizi iki gün bırakır ! Flüt adına her türlü bilgi, materyal, soru ve isteklerinize cevap bulabileceksiniz. Saygılarımla müzikle kalın…

31 Mayıs 2015 Pazar

Hürkan AYVAZOĞLU

Türk Flütçüler
Hürkan AYVAZOĞLU
          1957’de Ankara’da dünyaya geldi. Babası İsmail Ayvazoğlu da flüt sanatçısı olan Hürkan Ayvazoğlu, müziğe ilk adımı, babasından aldığı müzik ve flüt dersleri ile oldu.
1976’da eğitimi hala devam ederken,“Ankara Devlet Opera ve Balesi”nin açtığı sınava katıldı ve başarılı oldu. Bu sınav sonucunda “Opera Orkestrası”na ataması yapıldı.
“TRT Ankara Radyosu ve Televizyonu”nda arp-flüt ikilisi olarak minik konser programları yaptı. “Ankara Oda Orkestrası” ile dinletilerde solo flüt çaldı.
1983 yılının başlarında“İzmir Devlet Opera ve Balesi”ne ataması yapıldı. Orkestra ile solist, piyano ve arp ikilisi olarak ve oda müziği grubu ile dinletilerde yer aldı.
Özel bir burs kazanarak İsviçre’ye gitti. Burada  “Münih Yüksek Müzik Okulu”nda Peter Lucas Gratt ve Hermann Klemeyer ile çalıştıktan sonra Dr. Jochen Gartner’den ders aldı. 1992 yılında “Münih Richard Strauss Konservatuarı”ndan “uzman flütist” diploması aldıktan sonra “Richard Strauss Orkestrası”nda flütist olarak çalışmaya başladı. bu görevi 1 yıl devam etti. Aynı dönemde“Yeni Münih Senfoni Orkestrası”nda konuk flüt sanatçısı olarak çalıştı.
Birçok orkestra ile ve piyano eşlikli dinletilerle İtalya, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Fransa, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve daha birçok Avrupa ülkesinde konser turnelerinde yer aldı. Almanya çok sayıda dinleti verdiği ülkelerden biridir.
Ayvazoğlu her yıl çeşitli ülkelerde düzenlenen opera ve müzik festivallerine katılıyor. “İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası” sanatçı olması dışında “Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı”nda flüt ve oda müziği öğretim görevlisi olarak çalışmaya da devam etmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © Flüt'e dair herşey... | Powered by Blogger

Design by |Anders Noren Blogger Theme by NewBloggerThemes.com