Unutmayın siz onu bir gün bırakırsanız o sizi iki gün bırakır ! Flüt adına her türlü bilgi, materyal, soru ve isteklerinize cevap bulabileceksiniz. Saygılarımla müzikle kalın…

25 Mayıs 2015 Pazartesi

Seyhan BULUT

Seyhan BULUT
          Doç. Dr.Seyhan BULUT     

1977 tarihinde Samsun’da doğdu. 1990 yılında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı sayın H. Ekseriyet ile flüt eğitimine başladı. 1995-1998 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Sayın M.Agamalizade ve S.Stavreva ile klasik müzik flüt repertuvarı ve teknikleri üzerine çalıştı. 1998-2002 yılları arasında Rotterdam Konservatuvarı’nda  tam zamanlı olarak Rotterdam Flarmoni Orkestrası solo flüt sanatçısı Sayın Prof.J.Hagen ile lisans, 2002-2004 yıllarında Amsterdam Konservatuvar’ında Sayın Prof. H. Starreveld ile çağdaş flüt teknikleri ve Fransız flüt literatürü üzerine yüksek lisans çalışmalarını tamamladı.

Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi süresince Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag şehirlerinde solo resitaller ile beraber ‘Rotterdam Gençlik Flarmoni Orkestrası’, ‘Rotterdam Konservatuarı Senfoni Orkestrası’,‘Uluslararası Gençlik Orkestrası’, ‘Hollanda Festival Orkestrası’ ve ‘Dünya Müzik Festivali’nde solo flüt icracısı olarak yer aldı. 2007 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) doktora programını kazanarak çalışmalarını İstanbul Senfoni Orketrası solo flütçüsü Sayın Bülent Evcil ile bir yıl sürdürdü. 2008-2011 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda çalışmalarına Sayın Özlem Koçyiğit ile devam ederek Sanatta Yeterlik programını tamamlamış, Aralık 2012 tarihinde Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından yapılan doçentlik sınavını başarı ile tamamlayarak doçentlik ünvanı almaya hak kazanmıştır.

1997 yılında V.Bottatzini’ nin İtalya’daki yaz kursuna, Kasım 2002’de Lyon Konservatuarı’nın profesörlerinden Ph. Bernard ve M. Larrieu ile Fransız flüt eserlerini çalışmak üzere Fransa ustalık sınıfı kurs programına, 2007 yazında dünyaca ünlü flüt virtiözü J.Galway’in İsviçre’deki yaz kursuna, 2009 yılında Prof.A.Adorjan’ın İzmir’deki ustalık sınıfı kursuna, Ocak 2010 tarihinde  Ankara’ da dünyaca tanınmış, Berlin Filarmoni Orkestrası solo flüt sanatçısı E. Pahud’ün atölye çalışmalarına katılmıştır.

Hollanda’nın çeşitli şehirlerindeki yaptığı flüt-piyano resitallerinin yanı sıra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Sanat, Ankara Resim Heykel Müzesi, Ankara Türk- İngiliz Kültür Derneği, İTÜ maçka kampüsü, Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi, Bando Okulları konser salonlarında, Samsun Atatürk Kültür Merkezi resital salonunda piyano ve orkestra ile solo konserler gerçekleştirmiştir.

          2004-2012  yılları arasında Bando Okulları Komutanlığı’nda İstisnai Memur flüt öğretim elamanı olarak görev yapmış, Mart 2012 tarihinden bu yana  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Üflemeli Çalgılar / Flüt bölümünde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © Flüt'e dair herşey... | Powered by Blogger

Design by |Anders Noren Blogger Theme by NewBloggerThemes.com