Unutmayın siz onu bir gün bırakırsanız o sizi iki gün bırakır ! Flüt adına her türlü bilgi, materyal, soru ve isteklerinize cevap bulabileceksiniz. Saygılarımla müzikle kalın…

31 Mayıs 2015 Pazar

Gheorghe Zamfir

Gheorghe Zamfir
Gheorghe Zamfir
          6 Nisan 1941’de Găeşti, Romanya’da dünyaya gelen Zamfir pan flüt virtüözü, şarkı sözü yazarı ve müzik öğretmenidir. Roman Halk Müziği, Enstrümantal Müzik, Pop müzik, Klasik Batı müziği tarzlarında eserler icra etmektedir.
     Müzikle ilgilenmeye başladığı ilk yıllarda akordeon ile uğraşmış, 14 yaşına geldiğinde pan flüt çalmaya başlamıştır. 1968 yılında Bükreş Müzik Akademisinde eğitim almaya başlamış ve burada Fanica Luca’dan eğitim almıştır.
     Gheorge Zamfir’i ilk farkeden, Romanya’da 1960′lı yıllarda  İsviçreli etnik müzik araştırmacısı Marcel Cellier’dir. Reklamları, 1960′lı yıllarda ABD’de CNN’de yayınlanmıştır. Zamfir’in müzikleri televizyon reklamlarında ve sinema filmlerinde kullanıldı. Bilinen en önemli film müziği, klasik Avusturalya filmi “Picnic at Hanging Rock”da kullanılandır. Müzikleri pek çok Hollywood filminde de kullanılmıştır. Dünyaca ünlü dans topluluğumuz “Anadolu Ateşi” nin ikinci projesi olan “Troya” nın sahne müziklerinde de katkıları bulunmuştur. James Last ve James Last Orkestrası ile hazırladığı “The Lonely Shepherd” (Yalnız Çoban) müziği 1984 tarihli The Karate Kid filminde, ardından Kill Bill filminde kullanılmıştır.

     Müzik hayatı boyunca 120 ödül alan Zamfir’in albümleri 40 milyondan fazla satmıştır. “Panflüt ustası Zamfir” olarak tanınmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © Flüt'e dair herşey... | Powered by Blogger

Design by |Anders Noren Blogger Theme by NewBloggerThemes.com